icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Gebruikstips

Gebruikstips voor je staafmixer

Je hebt een staafmixer gekocht en gebruikt het apparaat vaak. Met onderstaande tips houd je je apparaat schoon. 

Elles van Steijn
Elles van Steijn

Expert Woning & Huishouden


1
Handige keukenhulp

Met een  een staafmixer – vooral die met een hakmolentje – wordt zelf koken een stuk makkelijker: een soep, spread, saus of smoothie maak je in een handomdraai. Voordeel is dat je zelf kunt bepalen wat er ingaat en zo recepten helemaal aan jouw smaak of dieet kunt aanpassen. We hebben een aantal makkelijke en snelle recepten op een rij gezet.

Een staafmixer is ook heel handig om restjes te verwerken, bijvoorbeeld in een soep of spread. Hierdoor hoef je minder vaak eten weg te gooien. Goed voor het milieu en je portemonnee. Lees meer handige tips over hoe je meer uit je staafmixer haalt en hoe je restjes omtovert tot smakelijk gerechten. 

staafmixer-in-pan

2
Tips voor het schoonmaken van je staafmixer

  • Koppel alle opzetstukken van de staafmixer los, zodat je er goed bij kunt.
  • Bij de meeste staafmixers mogen de opzetstukken in de vaatwasser, al is goed afspoelen vaak voldoende.
  • Blijft er voedsel tussen de mesjes zitten? Zet hem dan in een kom met warm water en zet hem aan. Voeg eventueel wat afwasmiddel toe.
  • Droog de mesjes niet af, daarvan worden ze bot.
  • Andere onderdelen van de staafmixer laat je aan de lucht drogen op een doek, of droog je af.
Gebruikstips

3
Staafmixer kapot: repareren of wegdoen?

Repareren

Over het algemeen is repareren duurzamer dan een nieuwe staafmixer kopen: het bespaart grondstoffen en is vaak goedkoper.

Kijk eerst of de garantie nog geldt, want dan moet de winkel je helpen. Is de garantieperiode voorbij dan kun je je staafmixer op verschillende manieren (laten) repareren:

Recyclen

Inleveren voor recycling kan via de gemeente of via de winkel. Een winkel moet je oude apparaat altijd innemen als je er een vergelijkbaar nieuw apparaat koopt. Betaal de winkel nooit een extra bedrag om je apparaat in te kunnen inleveren.

Grotere elektronicazaken moeten kleine apparaten (tot 25x25x25cm) ook innemen als je geen nieuw apparaat koopt. 6000 andere winkels (supermarkten, bouwmarkten, tuincentra) hebben inleverbakken. Op watismijnapparaatwaard.nl kun je een inzamelpunt in de buurt vinden.

Uitslag test staafmixers

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over een specifieke staafmixer? En wanneer kun je beter een blender of foodprocessor gebruiken? Stel je vraag op het forum of deel zelf je ervaring.

 

Bekijk het forum