icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Koopadvies

Staafmixer kopen: waar let je op?

Een staafmixer is een kleine keukenmachine die voor verschillende bereidingen wordt gebruikt. Wat kun je er precies mee? En hoe kies je de beste?

Elles van Steijn
Elles van Steijn

Expert Woning & Huishouden


1
Wat kun je met een staafmixer?

2
Waar let je op bij het kopen van een staafmixer?

Prijs

Uit onze test blijkt dat je al voor €30 een uitstekende staafmixer hebt. Wil je een staafmixer met veel functies? Dan betaal je tussen de €70 en €250. 

Gebruiksgemak

 • Veel staafmixers hebben een afneembare voet. Het schoonmaken wordt daarmee een stuk eenvoudiger. Een kunststof voet is kwetsbaarder dan een rvs voet en kan verkleuren. 
 • Let op de lengte van het snoer: vanaf 150 cm is prettig, minder dan 125 cm is erg kort. Handig zijn staafmixers met een spiraalsnoer. Er zijn ook oplaadbare staafmixers zonder snoer. Dan zit er geen snoer in de weg. Maar de oplaadbare motor is voor langdurig of zwaar gebruik doorgaans niet krachtig genoeg. Kies liever voor een staafmixer met snoer.
 • Met een anti-spatvoet en een mengbeker met deksel beperk je het spatten. Zet de staafmixer pas aan als de voet op de bodem van de kom of pan zit.
 • De wat uitgebreidere staafmixers hebben variabele snelheden. Een aantal is voorzien van een turbofunctie. Bekijk de geteste staafmixers met een turbostand.

Vermogen

Uit onze test blijkt bij het gebruik van de pureerstaaf geen verband tussen een hoog vermogen en een goede werking. Gebruik je de hakmolen, dan doen staafmixers met een vermogen van boven de 500 watt het beter dan de modellen met een zwakkere motor.

Koopadvies_channel3

3
Wat zijn de alternatieven?

 • Koopadvies_channel2_Graphic_Blender

  Blenders

  Met dichte kan. Handig voor mengen en pureren van bijvoorbeeld smoothies, sauzen en soepen. Ook voor grote hoeveelheden. Kan ook ijs crushen.

  Alles over blenders

 • Koopadvies_channel2_Graphic_Keuken machine

  Keukenmachines

  Keukenmachines zijn geschikt voor bakklussen. Denk aan het kloppen van eiwit en slagroom, kneden van brooddeeg en mengen.

  Vergelijk keukenmachines

   

 • Koopadvies_channel2_Graphic_FoodProcessor

  Foodprocessors

  Ideaal voor het snijden, raspen en hakken van (grote hoeveelheden) groenten en fruit. Ook voor lichte bakklussen: kloppen, mengen en licht brooddeeg maken. Foodprocessors testen wij samen met keukenmachines.

  Vergelijk foodprocessors

 • Koopadvies_channel2_Graphic_HandMixer

  Handmixers

  Om onder andere beslag mee te maken, slagroom te kloppen en deeg te kneden.

Uitslag test staafmixers

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over een specifieke staafmixer? En wanneer kun je beter een blender of foodprocessor gebruiken? Stel je vraag op het forum of deel zelf je ervaring.

 

Bekijk het forum