icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste staafmixer

We testten staafmixers met én zonder hakmolen van merken als Braun, Bosch en KitchenAid, maar ook Princess, Tristar en huismerken van Hema en Action. Van alle staafmixers testen we onder andere hoe goed ze pureren en mayonaise maken, en hoe prettig ze in het gebruik zijn. Zit er een hakmolen bij de staafmixer, dan testen we die op hoe snel en fijn hij diverse etenswaren hakt. Er zijn enorme prijs- én kwaliteitsverschillen.

Noelle van der Weel
Noelle van der Weel

Expert Woning & Huishouden


 • De beste staafmixer met hakmolen producticoon

  Staafmixers met een hakmolen zijn veelzijdiger en daarmee ook gemiddeld duurder dan staafmixers zonder deze accessoire. Goedkoop is vaak duurkoop met deze staafmixers, maar niet altijd. De Beste Koop kost maar 4 tientjes en heeft een dikke 8 als testoordeel.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 9,0 Vanaf € 49,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 9,0 Vanaf € 59,-


  Beste Koop

  Testoordeel 8,5 Vanaf € 37,99


 • De beste staafmixer zonder hakmolen producticoon

  Wie vooral op zoek is naar een goede keukenhulp voor puree, soepen en sauzen heeft voldoende aan een eenvoudige staafmixer zonder extra accessoires.  Die koop je al vanaf €10. Maar zijn die goedkope modellen wel net zo goed als staafmixers die veel meer kosten? Wij testen staafmixers zonder hakmolen van Bosch, Braun en Princess, maar ook van huismerken van onder andere Blokker, in prijs variërend van €10 tot €80. De beste is niet de duurste. De goedkoopste zijn ook niet de slechtste, maar evenmin een aanbeveling. De Beste Koop kost maar een paar tientjes en pureert uitstekend.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 9,3 Vanaf € 69,-


  Beste Koop

  Testoordeel 8,5 Richtprijs € 25,-


De beste staafmixer

Meer dan 50 staafmixers onafhankelijk getest

We testen staafmixers met hakmolen en zonder hakmolen uitgebreid op hun prestaties en gebruiksgemak. We letten onder meer op de volgende testaspecten:

 • Hoe snel en goed ze pureren.
 • Of ze goede mayonaise kunnen maken.
 • Gebruiksgemak.
 • Hoe goed de motor een zware duurtest doorstaat.
 • Bij staafmixers met een garde testen we ook hoe goed ze slagroom en eiwit luchtig kloppen.
 • Als er een hakmolentje bij zit, testen we hoe fijn en gelijkmatig het molentje uien, kruiden en noten hakt.

We testen staafmixers met hakmolen en staafmixers zonder hakmolen. Voor beide groepen is er een Beste uit de Test en een Beste Koop. Het hakmolentje is bij sommige staafmixers niks waard. En tot onze stomme verbazing kunnen sommige staafmixers niet eens goed pureren!

Vergelijk de staafmixers en kies de beste! 

Top 3 aandachtspunten uit de staafmixertest

 1. Prijs: de duurste staafmixers zijn zeker niet de beste. 
 2. Vermogen: de staafmixers met de krachtigste motor doen het niet per definitie beter dan apparaten met een lager aantal watts.
 3. Gebruiksgemak: sommige staafmixers liggen niet goed in de hand of hebben een te kort snoer.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Marketing Promo Staafmixers