icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Miele introduceert de Flexitimer

Nieuws
|
Op vrijwel alle vaatwassers zit tegenwoordig wel een uitgestelde start. Je kunt dan instellen dat de machine op een later moment pas begint met het programma. Handig omdat je dan voordelig gebruik kunt maken van het nachttarief als je een dubbele energiemeter hebt. Miele tilt dit concept nog een stapje hoger met hun flexitimer met ecostart op hun nieuwe 6000 serie.
Elles van Steijn

Elles van Steijn , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 14 november 2013

zuinige-vaatwasser

De uitgestelde start op machines is doorgaans instelbaar tussen de 1 en 24 uur, of bijvoorbeeld op 3, 6 en 9 uur. Miele gaat een stapje verder met de 'FlexiTimer met EcoStart'. Dit is een functie waarmee een programma automatisch gestart kan worden op een tijdstip dat de stroomtarieven laag zijn.

Je moet hiervoor eerst (eenmalig) maximaal 3 tijdzones instellen waarin de stroomtarieven laag zijn. Je kunt deze gunstige tijden opvragen bij je energieleverancier. Daarna kun je met EcoStart het eindtijdstip van het gekozen programma instellen. De afwasautomaat start dan automatisch in de tijdzone met het laagste tarief en het programma is dan op zijn laatst op het ingestelde eindtijdstip klaar. Je vindt de Flexitimer op de 6000 serie van Miele.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws