! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ASR, compenseer mijn polis eerlijk!

Verzekeraar ASR heeft meer dan 200.000 mensen gedupeerd met een woekerplis genaamd Waerdye. De Consumentenbond voert een rechtszaak voor een eerlijke vergoeding.

Consumentenbond komt op voor gedupeerden

ASR heeft tussen eind jaren tachtig en begin van deze eeuw meer dan 200.000 consumenten gedupeerd met een woekerpolis genaamd Waerdye. ASR heeft stiekem kosten en een torenhoge overlijdensrisicopremie in rekening gebracht. De Consumentenbond vindt dat ASR deze kosten aan consumenten moeten terugbetalen.

De Consumentenbond voert een rechtszaak tegen ASR om af te dwingen dat consumenten die zo’n polis hebben of hebben gehad een redelijke compensatie krijgen. Dat is tot nu tot niet gebeurd: de bestaande compensatieregeling van ASR is volstrekt ontoereikend.

Collectieve rechtszaak

De Consumentenbond voert een zogenoemde collectieve rechtszaak. Dat is een rechtszaak waarbij een belangenorganisatie opkomt voor de gelijksoortige en gemeenschappelijke belangen van alle gedupeerden. Bij een collectieve rechtszaak hoeven niet alle gedupeerden zelf een rechtszaak te voeren.  

Lees meer over onze collectieve rechtszaak

ASR

Goeie actie? Word lid

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid. Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Kies je lidmaatschap