icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

TikTok schendt privacy van kinderen

TikTok heeft lak aan privacyregels en verzamelt en verhandelt privéinformatie zonder dat je als ouder of verzorger daar toestemming voor hebt gegeven. TikTok moet hier direct mee stoppen en een schadevergoeding betalen. Meld je (kind) nu gratis aan.

tiktok-beeldsept-2022-1200x800px
 • Wat is er mis

  TikTok verwerkt op grote schaal persoonsgegevens van kinderen zonder toestemming van ouders of verzorgers. TikTok verdient hier jaarlijks miljarden euro’s aan. Er wordt opzettelijk slecht geïnformeerd zodat kinderen niet weten dat hun privacy wordt geschonden. Ook kampt de app met beveiligingsproblemen.

 • Onze eisen

  TikTok moet een schadevergoeding van 2 miljard euro betalen, stoppen met het verzamelen van overmatig veel gegevens van kinderen en alle persoonsgegevens die onrechtmatig zijn gekaapt, vernietigen.

   

 • Wat gaan we doen

  Alleen samen kunnen we zorgen dat TikTok de privacy van kinderen niet meer schendt. Meld je (kind) nu gratis aan en claim een schadevergoeding. Wij gaan voor jou het juridisch gevecht aan.

Meer weten?

Lees onderstaande vragen en antwoorden

Help! Mijn kind is online

Natuurlijk wil je dat je kind of kleinkind veilig online opgroeit. In 4 weken leren we je alles over sluikreclame, filterbubbels en instellingen voor smartphones en tablets. Je ontvangt elke vrijdag een e-mail.

Meld je aan

Tot nu toe

 • Nieuws |

  Update vervolgstappen procedure eerste kwartaal 2023

  TikTok moest op 1 februari zijn schriftelijke reactie (akte) indienen, maar heeft om uitstel verzocht. En TikTok heeft dit ook gekregen van de rechtbank. De nieuwe datum wordt 22 februari 2023.

  Daarnaast heeft de rechtbank de planning van de zitting alvast in gang gezet. De zitting zal worden gepland in de periode april, mei, juni of juli 2023.

 • Nieuws |

  Vervolgstappen TikTok-procedure eerste kwartaal 2023

  In december 2022 heeft Stichting Take Back Your Privacy (STBYP), de stichting waarmee we samenwerken, een akte moeten indienen bij de rechtbank. In dat document geeft STBYP aan waarom zij vindt dat zij exclusieve belangenbehartiger zou moeten worden. Mede gelet op de samenwerking met ons.

  De andere 2 partijen die ook TikTok voor de rechter hebben gesleept zijn SOMI en SMC. Zij hebben ook een akte opgesteld.

  Nu is het de taak aan de advocaten van TikTok om onder meer hierop schriftelijk te reageren. Dat moet uiterlijk 1 februari 2023.

  Daarna zal een zitting worden ingepland. Het is nog niet duidelijk wanneer, maar we denken wel voor de zomer.

Goeie actie? Word lid

De Consumentenbond bestaat voor en dankzij jou. Als je lid wordt, steun je ons werk en kunnen we blijven strijden voor een eerlijke en veilige markt. Vind jij dat net als wij belangrijk? Voor €5 per maand heb je direct toegang tot meer dan 1500 testresultaten. En kunnen wij voor jouw belangen op blijven komen. Doen dus!

Bekijk onze lidmaatschappen