icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veiligheidswaarschuwing: Blusdeken niet geschikt voor frituurbranden

Nieuws
|
Blusdekens zijn niet geschikt om frituurbranden mee te blussen. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) op basis van recent onderzoek.
Els Punt

Els Punt , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 3 november 2014

13 News Blusdeken

Frituurbranden kunnen onstaan bij het bakken in hete olie van bijvoorbeeld oliebollen, patat en snacks. Onze Belgische collega's van Test Aankoop zagen in een onderzoek dat de blusdekens niet het vuur doven, maar soms zélf vlam vatten. Ook kan de brand opnieuw oplaaien, nadat de deken wordt weggehaald.

Onze Belgische collega-organisatie Test Aankoop maakte een spectaculair filmpje van wat er kan gebeuren als je een frituurbrand met een blusdeken probeert te blussen.

Advies van de NVWA: gebruik een vetblusser

De NVWA adviseert om bij frituurbranden een vetblusser te gebruiken. Blusdekens zijn wel geschikt voor het doven van andere, beginnende branden of als een persoon in brand staat.

Meer informatie over wat te doen bij frituurbranden is te vinden op frituurbrand.nl.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.