icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vetvrije friteuses nog steeds zeer populair

Nieuws
|
Vetarm frituren in een heteluchtfriteuse zoals de Philips Airfryer en de Tefal Actifry is nog steeds mateloos populair in Nederland. Uit marktonderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de Actifry en vooral de Airfryer tot de meestverkochte friteuses behoren.
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer   Expert airfryersGepubliceerd op:8 mei 2014

Philips Airfryer XL schuinaanzicht 135x175Bij het grote friteusemerk Philips is de 'vetvrije' Airfryer zelfs veruit het bestverkopende model. Bij het eveneens als friteusemerk razend bekende Tefal staat de Actifry op de vierde plaats van best verkopende friteuses van dit merk.

Het opmerkelijke is dat de Airfryer en de Actifry vooralsnog de enige twee echt goed verkopende apparaten zijn die zich profileren als vetarm alternatief voor de friteuse - al noemt Tefal zijn Actifry liever een 'multicooker' dan een friteuse.

Andere merken, zoals Princess - ook niet bepaald een onbekend friteusemerk - hebben in het verleden ook een heteluchtapparaat gelanceerd om frieten en snacks vetarm te bereiden, maar die apparaten zijn niet goed van de grond gekomen. In het marktonderzoek zijn concurrenten voor de Airfryer en Actifry dan ook niet of nauwelijks in de winkels aangetroffen.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.