icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Faillissement dreigt voor Ineas

Nieuws
|
Autoverzekeraar Ineas dreigt failliet te gaan. Op verzoek van toezichthouder de Nederlandse Bank heeft de rechtbank in Amsterdam de noodregeling van toepassing verklaard. Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld het onder curatele stellen van een bank. De noodregeling regelt dat het geld dat Ineas nog heeft, wordt veiliggesteld voor de verzekerden.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 25 juni 2010

Ineas heeft ruim 9000 polissen lopen in Nederland. In andere Europese landen, zoals Spanje, Frankrijk en Duitsland is de verzekeraar veel groter. Een combinatie van nieuwe boekhoudkundige regels, de kredietcrisis en de strenge winter deden Ineas de das om. Met name in Spanje ontstond veel schade in het verkeer door het barre winterweer. twee bewindvoerders bepalen nu de toekomst van de verzekeraar. Oprichter en eigenaar Niek Ligtelijn hoopt op een overname.

Bestaande polissen blijven voorlopig geldig. DNB had aan de rechtbank toestemming gevraagd om te snoeien in de rechten van verzekerden, maar de rechtbank vindt het daar nog te vroeg voor. Eventueel kunnen de bewindvoerders later deze maatregel aanvragen. De Consumentenbond heeft ze verzocht zo spoedig mogelijk duidelijkheid te verschaffen voor de polishouders. Autoverzekeraar Ineas kwam de afgelopen jaren vaak als een van de goedkoopste aanbieders uit vergelijkingen van de Consumentenbond.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.