icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

De beste autoverzekering

De juiste autoverzekering kiezen is nogal een lastige klus. Het hangt namelijk erg af van je auto en wat je nodig hebt qua dekking. Wij vergeleken tientallen autoverzekeringen op premies en voorwaarden om je op weg te helpen.
priscilla blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 17 november 2022

Gebruikstips tips voor schade claimen

Een goede autoverzekering

De ‘beste’ autoverzekering bestaat niet. Dit is van veel verschillende zaken afhankelijk en wisselt per persoon. Daarnaast hangt het er ook van af welke dekking je voor je autoverzekering kiest:

Misschien heb je bij je autoverzekering nog aanvullende dekkingen nodig. 

Een hoog testoordeel zegt niets over de premie van de autoverzekering. Vergelijk de prijzen via de Autoverzekering Vergelijker. Zo vind je een goede en goedkope autoverzekering. 

De beste autoverzekering

De testoordelen zijn gebaseerd op een peiling van 4 oktober 2022. Per dekking beoordelen we de voorwaarden en geven we een score.

Wil je alle testoordelen en de premies weten? De premies kunnen per persoon en per auto sterk verschillen. Bekijk daarom de actuele prijzen in de Autoverzekering Vergelijker. Zo vind je een goede en goedkope autoverzekering. 

Beste WA-autoverzekering

Hema en InShared: Testoordeel 9

InShared en Hema komen met hun WA autoverzekering het Beste uit de Test. De WA-polissen hebben goede aanvullende dekkingen, zoals een schadeverzekering inzittenden. Ook zijn ze flexibel bij acceptatie en geldt er een laag eigen risico bij jonge bestuurders en bij hulpverlening.

Andere verzekeringen met hoge scores:

 • Allianz Direct: Testoordeel 8,3
 • Interpolis en Vereniging Eigen Huis: Testoordeel 8,1
 • a.s.r. en Centraal Beheer: Testoordeel: 8,0

Beste beperkt casco autoverzekering

Hema en InShared: Testoordeel 8,6

Hema en InShared zijn met hun beperkt casco autoverzekering Beste uit de Test. Dat komt onder andere door het ruime acceptatiebeleid. Daarnaast bieden de autoverzekeringen veel soorten dekking en scoren ze goed bij tweede gezinsautoregeling en dagwaardebepaling. 

Andere verzekeringen met hoge scores:

 • ABN Amro: Testoordeel 8,4
 • Ohra Aanvullend: Testoordeel 8,3
 • Interpolis en Vereniging Eigen Huis: Testoordeel 8,2
 • Allianz Direct: Testoordeel 8,1

Beste volledig casco autoverzekering

Hema en InShared: Testoordeel 8,9

InShared en Hema komen met hun volledig casco autoverzekering Beste uit de Test. De polissen hebbent gunstige uitkeringsregelingen voor nieuwe en tweedehands auto's en scoren hoog op de dagwaardebepaling en afhandeling bij diefstal. 

Andere verzekeringen met hoge scores:

 • Aegon Royaal: Testoordeel 8,6
 • ABN AMRO: Testoordeel 8,3
 • Interpolis en Ohra Aanvullend: Testoordeel 8,2
 • Verenging Eigen Huis: Testoordeel 8,1

Voordelige autoverzekeringen

De premie van een autoverzekering is van veel factoren afhankelijk, zoals je leeftijd en woonplaats. Het is daarom lastig om één Beste Koop te bepalen. Wel hebben we een selectie gemaakt van polissen met redelijke tot goede voorwaarden tegen gemiddeld aantrekkelijke premies. Deze publiceren we ook in de Geldgids van december 2022.

Premie

Verzekeraars bepalen de premie op basis van onder andere:

 • je leeftijd
 • woonplaats: postcode en huisnummer (soms inclusief huisnummertoevoeging)
 • aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt
 • aantal schadevrije jaren
 • de leeftijd van je auto
 • alle andere autogegevens, zoals het vermogen en de uitvoering

Jaarlijks autoverzekeringen vergelijken

Verzekeraars passen regelmatig de prijzen en hun voorwaarden aan. Vergelijk daarom elk jaar polissen van de verschillende aanbieders.

Doe dit ook als er iets in je situatie wijzigt, bijvoorbeeld als je verhuist of een nieuwe auto koopt. De autoverzekering die dan het best past kan een compleet andere zijn dan je huidige polis.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.