icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

De beste autoverzekering

Wat de ‘beste’ autoverzekering is wisselt per persoon, dekking én auto. Op basis van voorbeeldprofielen zijn tientallen allrisk (volledig casco) autoverzekeringen vergeleken op premie en voorwaarden.
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering

Artikel beperkte casco autoverzekering

Reviews autoverzekeraars

Hoe tevreden zijn anderen over hun autoverzekering? Doe je voordeel met hun reviews!

Help ook mee om autoverzekeraars scherp te houden en laat een beoordeling achter voor jouw verzekeraar. De totaalscore per verzekeraar is zichtbaar in de Autoverzekeringvergelijker

Test voorwaarden

In augustus 2015 vergeleek onderzoeksbureau MoneyView 68 allriskverzekeringen op prijs en 80 allriskpolissen op voorwaarden. Hiervoor zijn ruim 120.000 voorbeeldprofielen gebruikt. De allriskpolissen van Allsecur (en rijgedragpolis MyJINI) , ANWB en de Univé Optimaal-polis kregen in deze vergelijking de beste score. De verzekeraars scoren goed op dekkingen voor onder andere vervangend vervoer en het eigen risico. Ook hebben de producten goede uitkeringsregelingen bij diefstal en totaalverlies van de auto, zoals nieuwwaarde- aanschaf- en vervangingswaarderegelingen. Let wel, deze goede score zegt dus niets over de prijs van de verzekeringen.

Bekijk het onderzoeksrapport.

Prijsvergelijking autoverzekeringen

De prijzen van autoverzekeringen worden soms dagelijks aangepast door verzekeraars. MoneyView maakte vorig jaar een momentopname van de autoverzekeringen met de laagste premies. MoneyView kende de hoogste scores toe aan Univé Budget, InShared en Lancyr (de Personenautoverzekering).

De beste verzekering voor jou

De ‘beste’ autoverzekering bestaat niet, dit is van veel verschillende zaken afhankelijk en wisselt per persoon. Verzekeraars bepalen de premie op basis van onder andere:

  • je leeftijd;
  • woonplaats: postcode en huisnummer (soms inclusief huisnummertoevoeging!);
  • de kilometers die je jaarlijks rijdt;
  • je schadevrije jaren;
  • de leeftijd van je auto;
  • alle andere autogegevens, zoals het vermogen en uitvoering.

Wat de beste autoverzekering is, hangt ook af van de gekozen dekking (WA, beperkt casco of volledig casco) en eventuele aanvullende dekkingen. Ga na wat voor jou de best passende polis is met de Autoverzekeringvergelijker.

Tussentijds vergelijken

Omdat verzekeraars soms dagelijks prijzen aanpassen en jaarlijks de voorwaarden, is het raadzaam jaarlijks polissen te vergelijken. Doe dit ook als er iets in je situatie wijzigt, bijvoorbeeld als je verhuist of een nieuwe auto koopt. De autoverzekering die dan het best past kan een compleet andere zijn dan je huidige polis.

Lees meer over hoe wij autoverzekeringen testen.