icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Doe ook mee|

Bespaar gemiddeld €265 euro’s met ons Energiecollectief. 

icoon Energiecollectief

De beste autoverzekering voor jou

De juiste autoverzekeringen kiezen is nogal een lastige klus. Het hangt namelijk erg af van je auto en wat nodig hebt qua dekking. Wij hebben tientallen allrisk (volledig casco) autoverzekeringen vergeleken op premies en voorwaarden om je op weg te helpen.
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering

autoverzekering vergelijker Consumentenbond

De beste verzekering voor jou

De ‘beste’ autoverzekering bestaat niet, dit is van veel verschillende zaken afhankelijk en wisselt per persoon. Daarnaast hangt het er ook vanaf welke dekking je wilt (WA, beperkt casco of volledig casco) en of je eventuele aanvullende dekkingen nodig hebt. Ga naar de Autoverzekeringvergelijker en bekijk wat voor jou de beste polis is. 

Verzekeraars bepalen de premie op basis van onder andere:

  • je leeftijd
  • woonplaats: postcode en huisnummer (soms inclusief huisnummertoevoeging)
  • aantal kilometers die je jaarlijks rijdt
  • aantal schadevrije jaren
  • de leeftijd van je auto
  • alle andere autogegevens, zoals het vermogen en de uitvoering

Wat de beste autoverzekering is, hangt ook af van de gekozen dekking (WA, beperkt casco of volledig casco) en eventuele aanvullende dekkingen. 

Zit je nog goed met je autoverzekering?

Omdat verzekeraars geregeld prijzen en jaarlijks de voorwaarden aanpassen, is het raadzaam jaarlijks polissen te vergelijken. Doe dit ook als er iets in je situatie wijzigt, bijvoorbeeld als je verhuist of een nieuwe auto koopt. De autoverzekering die dan het best past kan een compleet andere zijn dan je huidige polis.

Zelf autoverzekeringen vergelijken

Reviews van autoverzekeraars

Hoe tevreden zijn andere consumenten over hun autoverzekering? Doe je voordeel met hun reviews. Help ook mee om autoverzekeraars scherp te houden en laat een beoordeling achter voor jouw verzekeraar

Prijsvergelijking autoverzekeringen

De prijzen van autoverzekeringen worden soms dagelijks aangepast door verzekeraars. MoneyView maakte vorig jaar een momentopname van de autoverzekeringen met de laagste premies, hiervoor zijn ruim 84.000 voorbeeldprofielen gebruikt. MoneyView bekeek de premies van 69 allriskverzekeringen en kende de hoogste scores toe aan de allriskpolissen van Hema, InShared en de Univé Budget-polis scoren in deze vergelijking het beste.

Ons onderzoek

In augustus 2016 vergeleek onderzoeksbureau MoneyView 77 allriskverzekeringen op voorwaarden. De allriskverzekeraars Aegon (Royaal-polis), Allsecur en ANWB scoren het beste op voorwaarden. Deze drie autoverzekeringen hebben goede uitkeringsregelingen zoals nieuwwaarde- aanschaf- en vervangingswaarderegelingen. Let wel op; deze goede score zegt dus niets over de prijs van de verzekeringen.

Samenwerking Consumentenbond en MoneyView

Voor de Autoverzekeringvergelijker werkt de Consumentenbond samen met onderzoeksbureau MoneyView. Voor de premies en voorwaarden van autoverzekeringen maken wij gebruik van de gegevens en polissen die in de database van MoneyView staan. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de kwaliteitsbeoordelingen van de autoverzekeraars. 

Lees ook: