icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

De beste autoverzekering voor jou

De juiste autoverzekeringen kiezen is nogal een lastige klus. Het hangt namelijk erg af van je auto en wat nodig hebt qua dekking. Wij hebben tientallen allrisk-autoverzekeringen (volledig casco) vergeleken op premies en voorwaarden om je op weg te helpen.
Marlies Feytens
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering


De beste verzekering voor jou

De ‘beste’ autoverzekering bestaat niet, dit is van veel verschillende zaken afhankelijk en wisselt per persoon. Daarnaast hangt het er ook vanaf welke dekking je wilt (WA, WA+ of allrisk) en of je eventuele aanvullende dekkingen nodig hebt. Ga naar de Autoverzekeringvergelijker, vul je gegevens in en bekijk wat voor jou de beste polis is. 

Verzekeraars bepalen de premie op basis van onder andere:

  • je leeftijd
  • woonplaats: postcode en huisnummer (soms inclusief huisnummertoevoeging)
  • aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt
  • aantal schadevrije jaren
  • de leeftijd van je auto
  • alle andere autogegevens, zoals het vermogen en de uitvoering

Zit je nog goed met je autoverzekering?

Omdat verzekeraars geregeld prijzen en jaarlijks de voorwaarden aanpassen, is het raadzaam jaarlijks polissen te vergelijken. Doe dit ook als er iets in je situatie wijzigt, bijvoorbeeld als je verhuist of een nieuwe auto koopt. De autoverzekering die dan het best past kan een compleet andere zijn dan je huidige polis.

Zelf autoverzekeringen vergelijken

Reviews van autoverzekeraars

Hoe tevreden zijn andere consumenten over hun autoverzekering? Doe je voordeel met hun reviews. Help ook mee om autoverzekeraars scherp te houden en laat een beoordeling achter over jouw verzekeraar

Prijsvergelijking autoverzekeringen

De prijzen van autoverzekeringen worden soms dagelijks aangepast door verzekeraars. MoneyView  maakte vorig jaar een momentopname van de autoverzekeringen met de laagste premies, hiervoor zijn ruim 84.000 voorbeeldprofielen gebruikt. MoneyView bekeek de premies van 69 allrisk-verzekeringen en kende de hoogste scores toe aan de allrisk-polissen van Hema, InShared en de Univé Budget-polis.

Bespaartips

Tips om op je autoverzekering te besparen:

  • Premie vooruit betalen: de premie een jaar vooruitbetalen, levert vaak een premiekorting van een paar procent op. Ook kan dit incasso- en/of transactiekosten schelen bij sommige autoverzekeraars.
  • Digitale polis: een polis digitaal en niet op papier ontvangen kan poliskosten schelen.
  • Pakketverzekering: een pakketpolis (meerdere polissen bij een maatschappij) kan korting opleveren. Denk ook aan poliskosten en wijzigingskosten per polis bij bijvoorbeeld een wijziging van het adres of de dekking.

Ons onderzoek

In augustus 2016 vergeleek onderzoeksbureau MoneyView 77 allrisk-verzekeringen op voorwaarden. De allrisk-verzekeraars Aegon (Royaal-polis), Allsecur en ANWB scoren het best op voorwaarden. Deze 3 autoverzekeringen hebben goede uitkeringsregelingen zoals nieuwwaarde-, aanschaf- en vervangingswaarderegelingen. Let wel op; deze goede score zegt dus niets over de prijs van de verzekeringen.

Samenwerking Consumentenbond en MoneyView

Voor de Autoverzekeringvergelijker werkt de Consumentenbond samen met onderzoeksbureau MoneyView. Voor de premies en voorwaarden van autoverzekeringen maken wij gebruik van de gegevens en polissen die in de database van MoneyView staan. De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de kwaliteitsbeoordelingen van de autoverzekeraars. 

Lees ook: