icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste autoverzekering

De juiste autoverzekering kiezen is nogal een lastige klus. Het hangt namelijk erg af van je auto en wat je nodig hebt qua dekking. Wij vergeleken tientallen autoverzekeringen op premies en voorwaarden om je op weg te helpen.
Annet van den Berg 700x700

Annet van den Berg   Expert autoverzekeringenBijgewerkt op:2 april 2024

Autoverzekering best uit de test

De beste autoverzekering

De testoordelen zijn gebaseerd op een peiling van 2 april 2024. Per dekking beoordelen we de voorwaarden en geven we een score.

Wil je alle testoordelen en premies weten? De premies kunnen per persoon en per auto sterk verschillen. Bekijk daarom de actuele prijzen in de Autoverzekering Vergelijker. Daarin staan ook alle testoordelen. Zo vind je een goede en goedkope autoverzekering. 

Beste WA-autoverzekering 

 

BesteTest_RGB

InShared: Testoordeel 9,2

InShared komt met hun WA autoverzekering het Beste uit de Test. De WA-polis heeft goede aanvullende dekkingen, zoals een schadeverzekering inzittenden. Ook zijn ze flexibel bij acceptatie en geldt er een laag eigen risico bij jonge bestuurders en bij hulpverlening.

Andere verzekeringen met hoge scores:

 • Interpolis en Centraal Beheer: Testoordeel 8,8 
 • FBTO: Testoordeel 8,6
 • Nationale-Nederlanden, ING en SNS: Testoordeel: 8,1

Beste beperkt casco autoverzekering

BesteTest_RGB

 Interpolis: Testoordeel 8,9

Interpolis is met hun beperkt casco autoverzekering Beste uit de Test. Dat komt onder andere door het ruime acceptatiebeleid. Daarnaast biedt de autoverzekering een goede bonus-malusregeling en scoren ze goed bij tweede gezinsautoregeling en nieuwwaarderegeling. 

Andere verzekeringen met hoge scores:

 • InShared en FBTO: Testoordeel 8,8
 • OHRA (aanvullend), ABN Amro en ING: Testoordeel 8,4
 • Centraal Beheer, SNS, Nationale Nederlanden en Interpolis (AutoBewust): Testoordeel 8,3 

Beste Allrisk-autoverzekering

BesteTest_RGB

InShared: Testoordeel 9,0

InShared komt met hun Allrisk-autoverzekering Beste uit de Test. De polis heeft gunstige uitkeringsregelingen voor nieuwe en tweedehands auto's en scoren hoog op de dagwaardebepaling en afhandeling bij diefstal. 

Andere verzekeringen met hoge scores:

 • Interpolis: Testoordeel 8,7
 • FBTO en Nationale-Nederlanden: Testoordeel 8,6
 • Ohra, Aegon en ABN Amro: Testoordeel 8,3

Wat is een goede autoverzekering?

Wat is de beste autoverzekering? Dit hangt af van veel verschillende zaken en wisselt per persoon. Het maakt ook uit welke dekking je voor je autoverzekering kiest:

Misschien heb je bij je autoverzekering nog aanvullende dekkingen nodig. 

Een hoog testoordeel zegt niets over de premie van de autoverzekering. Vergelijk de prijzen via de Autoverzekering Vergelijker. Zo vind je een goede en goedkope autoverzekering. 

Voordelige autoverzekeringen

De premie van een autoverzekering hangt van veel zaken af, zoals je leeftijd en woonplaats. Het is daarom lastig om 1 Beste Koop te bepalen. Wel hebben we een selectie gemaakt van polissen met redelijke tot goede voorwaarden tegen gemiddeld aantrekkelijke premies.

Premie

Verzekeraars bepalen de premie op basis van onder andere:

 • Je leeftijd.
 • Woonplaats: postcode en huisnummer (soms inclusief huisnummertoevoeging).
 • Aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt.
 • Aantal schadevrije jaren.
 • De leeftijd van je auto.
 • Alle andere autogegevens, zoals het vermogen en de uitvoering.

Jaarlijks autoverzekeringen vergelijken

Verzekeraars passen regelmatig de prijzen en hun voorwaarden aan. Vergelijk daarom elk jaar polissen van de verschillende aanbieders.

Doe dit ook als er iets in je situatie wijzigt, bijvoorbeeld als je verhuist of een nieuwe auto koopt. De autoverzekering die dan het best past kan een compleet andere zijn dan je huidige polis.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.