icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Helft autoverzekeraars weigert senioren

Nieuws
|
Consumenten van 65 jaar en ouder hebben beduidend minder keuzevrijheid dan jongere mensen als zij een nieuwe autoverzekering willen afsluiten. De helft van alle maatschappijen weigert senioren.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 5 maart 2010

Bij eenderde van de autoverzekeraars kunnen zij alleen terecht tegen betaling van premie-opslag. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringssite.nl.

De leeftijd waarop een autoverzekeraar je als senior bestempelt ligt tussen 64 en 75 jaar. Bestaande klanten die de maximumleeftijd bereiken blijven wel verzekerd, maar krijgen als verjaardagscadeautje vaak een hogere rekening.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.