icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ruim 250.000 onverzekerden

Nieuws
|
In Nederland rijden ruim 250.000 auto's en motoren rond zonder aansprakelijkheidsverzekering. Dat meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:28 september 2010

In oktober start de RDW een actie om dit aantal terug te dringen. Onverzekerden krijgen dan een brief met het verzoek alsnog een verzekering af te sluiten of hun gegevens te laten corrigeren.

Onverzekerd rijden is strafbaar. Er staat een boete op van €380. Wie wordt aangereden door iemand zonder verzekering loopt het risico geen vergoeding te krijgen voor de schade.

Schorsen

Een auto die niet gebruikt wordt en niet op de openbare weg staat kan worden geschorst. Dan hoeft u niet meer te voldoen aan de APK-plicht, geen motorrijtuigenbelasting te betalen en geen WA-verzekering te hebben.

Schorsen wordt ook wel opschorten genoemd en kan geregeld worden via de website van de RDW en via het postkantoor. Het kost €71,50 voor het eerste jaar.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen