icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ruim 250.000 onverzekerden

Nieuws
|
In Nederland rijden ruim 250.000 auto's en motoren rond zonder aansprakelijkheidsverzekering. Dat meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 28 september 2010

In oktober start de RDW een actie om dit aantal terug te dringen. Onverzekerden krijgen dan een brief met het verzoek alsnog een verzekering af te sluiten of hun gegevens te laten corrigeren.

Onverzekerd rijden is strafbaar. Er staat een boete op van €380. Wie wordt aangereden door iemand zonder verzekering loopt het risico geen vergoeding te krijgen voor de schade.

Schorsen

Een auto die niet gebruikt wordt en niet op de openbare weg staat kan worden geschorst. Dan hoeft u niet meer te voldoen aan de APK-plicht, geen motorrijtuigenbelasting te betalen en geen WA-verzekering te hebben.

Schorsen wordt ook wel opschorten genoemd en kan geregeld worden via de website van de RDW en via het postkantoor. Het kost €71,50 voor het eerste jaar.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.