! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Schade aan eigen auto niet gedekt bij Ineas

Nieuws|Consumenten die een beperkt of volledig casco autoverzekering bij Ineas hebben, zijn niet langer zeker van een uitkering bij schade aan de eigen auto. De bewindvoerders van de noodleidende verzekeraar willen op korte termijn duidelijk maken of Ineas dit soort claims nog kan honoreren.

Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op:1 juli 2010


Schade aan derden is wel gedekt, omdat het Waarborgfonds Motorverkeer als vangnet optreedt. Dit blijkt uit informatie op de website van het Verbond van Verzekeraars over het dreigende faillissement van Ineas.

Mensen die onlangs schade aan de eigen auto claimden bij Ineas, maar nog geen uitkering ontvingen, zijn nog niet zeker van een vergoeding. Of zij hun geld nog krijgen, hangt af van de afwikkeling van de boedel van Ineas. Wie nu nog een claim wil indienen kan dat het beste doen via het schadeformulier op de website van Ineas.

Consumenten met een polis bij Ineas zijn wel nog verzekerd. Ze kunnen nu niet zomaar stoppen met premie betalen of hun verzekering opzeggen. Polishouders die zeker willen weten dat ze onder alle omstandigheden volledig verzekerd zijn, krijgen het advies van het Verbond van Verzekeraars om een extra verzekering af te sluiten. Liefst een die dagelijks opzegbaar is. Zij betalen dan wel dubbel premie.