icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verzekeraars extra alert op sterretjes

Nieuws
|
Verzekeringsmaatschappijen gaan strenger controleren op fraude bij het herstel van autoruiten. Daar heeft het Verbond van Verzekeraars de maatschappijen toe opgeroepen. Diverse verzekeraars hebben de afgelopen maanden fraude geconstateerd in 30% van hun ruitschadevergoedingen.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:22 april 2010

De fraude is niet altijd kwade opzet van de consument. In veel gevallen hebben misstanden betrekking op claims die zijn ingediend door niet-georganiseerde ruitherstellers, zoals die vaak te vinden zijn op grote parkeerterreinen.

Deze herstellers claimen hun diensten rechtstreeks bij de verzekering, zodat de consument er geen omkijken naar heeft. Handig voor de consument, maar de claims blijken niet altijd terecht te zijn. Soms worden complete ruiten vervangen terwijl de schade minimaal is.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen