icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verzekeraars extra alert op sterretjes

Nieuws
|
Verzekeringsmaatschappijen gaan strenger controleren op fraude bij het herstel van autoruiten. Daar heeft het Verbond van Verzekeraars de maatschappijen toe opgeroepen. Diverse verzekeraars hebben de afgelopen maanden fraude geconstateerd in 30% van hun ruitschadevergoedingen.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 22 april 2010

De fraude is niet altijd kwade opzet van de consument. In veel gevallen hebben misstanden betrekking op claims die zijn ingediend door niet-georganiseerde ruitherstellers, zoals die vaak te vinden zijn op grote parkeerterreinen.

Deze herstellers claimen hun diensten rechtstreeks bij de verzekering, zodat de consument er geen omkijken naar heeft. Handig voor de consument, maar de claims blijken niet altijd terecht te zijn. Soms worden complete ruiten vervangen terwijl de schade minimaal is.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.