icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Allianz introduceert verzekering voor elektrische auto's

Nieuws
|
Allianz Nederland biedt vanaf heden een verzekering aan voor elektrische voertuigen.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 13 augustus 2013

Er is net als bij de 'normale' polis keuze uit WA, WA-Beperkt Casco of WA-Volledig Cascodekking. Deze verzekering omvat ook speciale pechhulpdekking. Als je tijdens een autorit bijvoorbeeld onverwacht met een lege accu zit, dan brengt een hulpverlener je naar je eindbestemming of dichtstbijzijnde laadpaal. Deze polis biedt ook een secundaire dekking voor schade aan de eigen laadpaal.

Voorbeeld

Allianz volgt hiermee het voorbeeld van Delta Lloyd, dat in 2009 als eerste met een aparte polis voor elektrische auto's kwam, Aon Online en de ANWB. Elektrische voertuigen vormen een groeiende markt. In april 2013 waren er 9000 elektrische auto's en de Nederlandse overheid heeft als doelstelling 200.000 voertuigen in 2020.

Bron: AMweb.nl

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.