icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Automobilist duurder uit

Nieuws
|
Autobrandstoffen stegen vorig jaar 7,3% in prijs. Autoverzekeringen werden zo’n 3% duurder.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 30 januari 2013

Op de prijsstijging van bus- en taxivervoer na (8,3%) zijn autobrandstoffen vorig jaar het meest in prijs gestegen. Oorzaken voor de stijging zijn een hogere olieprijs, de accijnsverhoging in 2012 en de btw-verhoging van 19 naar 21% in oktober vorig jaar. De prijs van autogas (LPG) steeg met maar liefst 19,4%.

Stijgende lijn

De prijs voor autogas steeg de afgelopen 3 jaar met 45%. Voor diesel moest de automobilist sinds 2009 ruim 40% meer neertellen, voor benzine 25%.

Autoverzekeringen duurder

Vervoersverzekeringen werden vorig jaar zo’n 1,9% duurder. Voor een autoverzekering moest een consument eind 2012 gemiddeld 3% meer neertellen dan het jaar ervoor. Het verzekeren van andere voertuigen werd juist goedkoper. In de top 5 van de grootste prijsdalingen van 2012 staan fiets-, motor- en scooterverzekeringen op nummer 3; deze werden 6,9% goedkoper.  

Bron: CBS

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.