icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Daling aantal autoschades

Nieuws
|
Zijn we met zijn allen voorzichtiger gaan rijden? Volgens gegevens van het autoschadecalculatiesysteem Audatex is het aantal autoschades in het eerste kwartaal van 2012 met 3 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat komt neer op ruim €10 miljoen minder schade. Het verschil met het eerste kwartaal 2010 is zelfs nog groter, bijna 15 procent.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 18 mei 2012

Waardoor daling schadecalculatie?

Volgens de Focwa (de branchevereniging van schadeherstelbedrijven), daalt het gemiddelde schadebedrag door het toenemende aantal kleinere auto's. Die zijn goedkoper te repareren. De afname van het aantal schades komt door de toegenomen verkeersveiligheid. Zo voorkomen elektronische hulpmiddelen in de auto als ABS, ESP, Park Assist, Break Assist en parkeerdetectoren veel schades. Ook vielen begin dit jaar, ondanks de koude winter, de weersomstandigheden op de weg erg mee. Daarnaast zijn tegenwoordig meer auto's met winterbanden uitgerust.

Gevolgen autoverzekeringspremies

Je zou verwachten dat de premies van autoverzekeringen, als gevolg van de lagere schadelast, omlaag kunnen. Het is daarom opvallend dat veel autoverzekeraars de premies recent juist verhoogden.

tabel autoverzekeringen 
Bron: After Sales Magazine

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.