icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Daling aantal autoschades

Nieuws
|
Zijn we met zijn allen voorzichtiger gaan rijden? Volgens gegevens van het autoschadecalculatiesysteem Audatex is het aantal autoschades in het eerste kwartaal van 2012 met 3 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat komt neer op ruim €10 miljoen minder schade. Het verschil met het eerste kwartaal 2010 is zelfs nog groter, bijna 15 procent.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:18 mei 2012

Waardoor daling schadecalculatie?

Volgens de Focwa (de branchevereniging van schadeherstelbedrijven), daalt het gemiddelde schadebedrag door het toenemende aantal kleinere auto's. Die zijn goedkoper te repareren. De afname van het aantal schades komt door de toegenomen verkeersveiligheid. Zo voorkomen elektronische hulpmiddelen in de auto als ABS, ESP, Park Assist, Break Assist en parkeerdetectoren veel schades. Ook vielen begin dit jaar, ondanks de koude winter, de weersomstandigheden op de weg erg mee. Daarnaast zijn tegenwoordig meer auto's met winterbanden uitgerust.

Gevolgen autoverzekeringspremies

Je zou verwachten dat de premies van autoverzekeringen, als gevolg van de lagere schadelast, omlaag kunnen. Het is daarom opvallend dat veel autoverzekeraars de premies recent juist verhoogden.

tabel autoverzekeringen 
Bron: After Sales Magazine

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen