icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ditzo-klanten voorlopig offline

Nieuws
|
Wie een Ditzo-autoverzekering wil afsluiten, kan beter wachten tot 1 mei. Ditzo-klanten kunnen voorlopig niet in hun online-omgeving.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 14 februari 2014

Ditzo Logo2

De Consumentenbond ontvangt recent opvallend veel klachten over internetverzekeraar Ditzo (onderdeel ASR). Ditzo vernieuwde recent haar verzekeringen en website. Helaas ging dat niet zonder problemen:

  • De bonus-malusladder bleek een ‘technische fout’ te bevatten.
  • De premie werd ineens op een andere datum geïncasseerd en door een - voor verzekerden - onbekende partij (Assuradeurenhuys BV).
  • De Mijn Ditzo omgeving bleek niet meer toegankelijk, waardoor de wachttijden aan de telefoon enorm opliepen. Ook de website is via Internet Explorer slecht of niet bereikbaar.

Online-omgeving tot 1 mei gesloten

Ditzo laat ons weten dat de Mijn Ditzo omgeving tot 1 mei 2014 gesloten blijft voor de meeste klanten, maar dat ze inmiddels extra mensen hebben ingezet bij de telefonische klantenservice. Klanten die hun product ná 25 januari dit jaar afsloten, zijn beter af. Zij kunnen voorlopig nog wel hun gegevens bekijken via Mijn Ditzo en half maart is hun online-omgeving wel weer op orde.

Over de lange lijst met klachten op sociale media en andere kanalen geeft de verzekeraar aan dat iedereen persoonlijk zal worden benaderd. ‘Wij doen er alles aan om de problemen snel te verhelpen. Wij hebben namelijk een zeer goede reputatie op dit gebied hoog te houden’, aldus een woordvoerder.

De autoverzekeringen zijn tijdelijk offline in onze Autoverzekering Vergelijker.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.