icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Grote diversiteit in eigen risico bij allrisk-autoverzekeringen

Nieuws
|
De verschillen en mogelijkheden in het eigen risico bij schadegevallen die vallen onder de dekking van allrisk-autoverzekeringen, zijn groot. Dit blijkt uit recent onderzoek van MoneyView. De verschillen zitten in de hoogte van het bedrag, de afkoopmogelijkheid, het vrijwillig verhogen en de keuze voor schadehersteller. Zorg dat je weet wat je te wachten staat als je een schade claimt bij je autoverzekeraar.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 2 september 2016

europees schadeformulier autoverzekering

Hoogte eigen risico uiteenlopend

2 op de 3 autoverzekeringen met allriskdekking, hanteren een eigen risico bij een schade door totaal verlies, diefstal of schade aan accessoires. Bij het merendeel ligt dit tussen €100 en €150, maar afhankelijk van de verzekeraar kan het oplopen tot €500 per schadegebeurtenis.

Onderstaande autoverzekeraars hanteren geen eigen risico en/of bieden de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen.

  Verzekeraar  Standaard eigen risico €0  Eigen risico afkoopbaar
 ABN Amro x  
 Aegon x  
 Allianz Nederland x x
(Veilig op Weg pakket)
 Allsecur x  
 ANWB x  
 ASR   x
(Voordeelpakket)
 Autoweek x  
 Bruns ten Brink x x
 Budgio   x
 Centraal Beheer Achmea x  
 De Goudse x  
 De Nederlanden van Nu x  
 Delta Lloyd  

x
(Budget)

 Ditzo x x
 FBTO   x
 Generali x  
 ING x  
 Inshared x  
 Interpolis x  
 Klik & Go   x
 KNAC   x
 Lancyr x  
 myJINI x  
 Nationale-Nederlanden x  
 Onna Onna x  
 OHRA   x
(Basis en Aanvullend)
 Route Mobiel   x
 SNS x  
 Unigarant   x
 United Insurance x  
 Univé x x
(Plus)
 Verzekeruzelf.nl x  
 Voogd & Voogd x  
 Witgeld x  
 Zelf  

x
(Comfort)

Peildatum: 02-09-2016

Bij het vergelijken van autoverzekeringen kun je je selectie verfijnen door jouw voorkeur voor eigen risico te selecteren.

Eigen risico bij schadeherstel

Moet de auto na schade gerepareerd worden? Dan vergoeden Aegon Autoverzekering Royaal, Bovemij, Interpolis en Univé Optimaal de volledige schade. Bij 44 van de 77 verzekeringen is dat alleen het geval als het herstel plaatsvindt in een door de verzekeraar aangewezen schadeherstelbedrijf. Let op: je hebt helemaal geen dekking als je naar een niet-aangesloten schadeherstelbedrijf gaat bij Aegon Basis, London Economy, Univé Budget, Voogd & Voogd AutoPrismaPolis en BlijfRijdenPolis.

Afkoopmogelijkheid beperkt

Bij slechts 15 van de 77 onderzochte allrisk-autoverzekeringen is afkoop van het eigen risico mogelijk. Dit betekent dat je een hogere premie betaalt maar geen eigen risico moet betalen bij een schade.

Vrijwillig eigen risico

Je kunt er ook voor kiezen om vrijwillig het eigen risico te verhogen om een premiekorting te ontvangen. Dit is bij ongeveer de helft van de allrisk-autoverzekeringen mogelijk.

Lees meer:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.