icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Jonge bestuurder beter af bij Interpolis

Nieuws
|
Jongeren die voor het eerst een auto kopen, zijn vaak erg duur uit met hun eerste autoverzekering. Dat komt omdat de groep van startende bestuurders in verhouding erg veel schade veroorzaakt.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:3 juli 2013

Toch is dat niet helemaal eerlijk voor jongeren die al rijervaring hebben opgedaan in de auto van hun ouders. Deze ervaring vertaalt zich normaal niet in een lagere premie. Toch brengen steeds meer autoverzekeraars hier nu verandering in. Eerder onderzochten we de NoClaimStarter van de Van Kampen Groep.

Schadevrije jaren

Nu komt ook Interpolis met de Jonge Bestuurders Bonus, voor jonge bestuurders die hun eerste autoverzekering afsluiten. Opgebouwde schadevrije jaren in de auto van pa of ma tellen mee bij het vaststellen van de premie. Het aanbod geldt voor jongeren tot 23 jaar. Voorwaarde is wel dat de ouders hun autoverzekering bij Interpolis hebben ondergebracht en dat de jongere in de afgelopen periode geen schade heeft veroorzaakt. De ouders en de jonge bestuurder hoeven hiervoor niets extra's te doen of bij te betalen. Alle kinderen in een gezin kunnen tegelijk schadevrije jaren opbouwen onder de verzekering van de ouders. Voor een jongere van 21 jaar met 3 jaar rijervaring in de auto van de ouders, kan de extra korting volgens Interpolis oplopen tot 30 procent.

Klantenbinder

Het is een sympathieke regeling van Interpolis, maar tegelijk ook een handige klantenbinder. Zodra je namelijk overstapt naar een andere verzekeraar, vervallen de opgebouwde schadevrije jaren in de auto van de ouders en ben je waarschijnlijk duurder uit.

Bron: persbericht Interpolis

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen