icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ongelijke premies man en vrouw mogelijk niet rechtsgeldig

Nieuws
|
Verzekeringen die bij het berekenen van premies en uitkeringen verschil maken tussen mannen en vrouwen, handelen in strijd met het Europees recht. Dat concludeert advocaat-generaal Julianne Kokott in een advies aan het Hof van Justitie van de Europese Unie.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 6 oktober 2010

Als het Hof van Justitie het advies overneemt, heeft dat waarschijnlijk grote gevolgen voor de kosten van veel verzekeringen. Het standpunt van de advocaat-generaal is echter niet bindend.

De premies en uitkeringen die verzekeraars hanteren, zijn vaak verschillend voor mannen en vrouwen, omdat ze zijn berekend op basis van statistieken. Dat gebeurt onder meer bij levensverzekeringen, maar ook bij aansprakelijkheidsverzekeringen voor motorvoertuigen en (particuliere) ziektekostenverzekeringen.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.