icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ongelijke premies man en vrouw mogelijk niet rechtsgeldig

Nieuws
|
Verzekeringen die bij het berekenen van premies en uitkeringen verschil maken tussen mannen en vrouwen, handelen in strijd met het Europees recht. Dat concludeert advocaat-generaal Julianne Kokott in een advies aan het Hof van Justitie van de Europese Unie.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:6 oktober 2010

Als het Hof van Justitie het advies overneemt, heeft dat waarschijnlijk grote gevolgen voor de kosten van veel verzekeringen. Het standpunt van de advocaat-generaal is echter niet bindend.

De premies en uitkeringen die verzekeraars hanteren, zijn vaak verschillend voor mannen en vrouwen, omdat ze zijn berekend op basis van statistieken. Dat gebeurt onder meer bij levensverzekeringen, maar ook bij aansprakelijkheidsverzekeringen voor motorvoertuigen en (particuliere) ziektekostenverzekeringen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen