icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Premie WA-dekking te laag volgens DNB

Nieuws
|
De Nederlandse Bank (DNB) laat publiekelijk weten dat autoverzekeraars op de WA-dekking meer geld uitkeren aan schade dan ze binnenkrijgen aan premie. Dat is niet toegestaan, dus zullen naar verwachting veel verzekeraars de premie verhogen.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:10 juli 2015

logo DNBDe toezichthouder meldt dat de autoverzekeraars in 2014 een gezamenlijk 'technisch' verlies van €300 miljoen realiseerden en spreekt van een 'dieptepunt'.

Een paar jaar geleden waarschuwde de DNB de verzekeraars ook al eens, maar blijkbaar zonder veel effect.

Het genoemde verlies heeft betrekking op de aansprakelijkheidsdekking, dus de schade die je veroorzaakt aan anderen. Vaak gaat het om blikschade, maar de post letselschade is in geld veel groter.

Regels zijn regels, vindt ook de Consumentenbond. Wij vragen ons wel af, wat nog de toegevoegde waarde is van het ingewikkelde bonus-malussysteem. In het kort houdt dit in dat je extra korting krijgt na een jaar zonder schadeclaim. In de praktijk gaat ook voor deze groep verzekerden de premie vaak tóch omhoog op de premievervaldatum.

Geen schade geclaimd en toch een premieverhoging voor de kiezen? Wij horen deze signalen graag via ons meldpunt autoverzekeringen. Vergelijken en eenvoudig switchen van WA-dekking gaat via onze autoverzekeringenvergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen