icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Premiekorting bij goed rij –en belgedrag

Nieuws
|
Automobilisten die zich aansluiten bij PolisVoorMij kunnen tot 20% korting krijgen als zij zich netjes gedragen op de weg. Een gps-kastje meet je verrichtingen in het verkeer.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:26 maart 2012

PolisVoorMij stelt eens per drie maanden de korting vast aan de hand van de scores van het gps-kastje. Daarnaast wil de verzekeringsmaatschappij per 1 juni dit jaar een app aanbieden voor iPhone-gebruikers die ook het belgedrag meeneemt in de scores. Goed rij -en belgedrag (niet bellen!) loont in dit geval voor de consument en voor de veiligheid op de weg. Het nadeel hiervan is dat PolisVoorMij de norm stelt.

Gps-kastjes verplicht vanaf 2015
Vanaf 2015 worden de kastjes verplicht ingebouwd in nieuwe auto's in de EU. Doel hiervan is niet het bepalen van premiekorting, maar het faciliteren van hulpdiensten bij ongelukken.

Bron: Telegraaf, Trouw en Verbond van Verzekeraars.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen