icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Premieopslag oudere automobilisten moet onderbouwd

Nieuws
|
Verzekeraars moeten een premieopslag voor oudere automobilisten onderbouwen met schadestatistieken.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:19 mei 2014

7. Leeftijdsdiscriminatie (2)

Zo stelt minister Blok in een reactie op vragen die 50Plus in de Tweede Kamer stelde over het onderzoek naar leeftijdsdiscriminatie in publicaties van de Consumentengids van april en de Geldgids van mei. Hierin kwam naar voren dat een groot aantal autoverzekeraars leeftijdstoeslagen en -grenzen hanteert. ‘Als je op grond van leeftijd het onderscheid niet kunt aantonen, is het niet logisch om onderscheid in de premie te maken’, aldus Blok. De minister steunt hiermee impliciet het pleidooi van de Consumentenbond om de schadestatistieken openbaar te maken, in ieder geval bij de ‘verplichte’ verzekeringen. Verzekeraars houden de vereiste ‘cijfermatige onderbouwing’ voor hun premieopslagen en maximumleeftijden nu namelijk angstvallig geheim en kunnen (jong) senioren zo in alle vrijheid blijven discrimineren.

Lees meer in het kamerstuk van begin april 2014 over leeftijdsdiscriminatie bij autoverzekeringen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen