icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Univé Budget: let op de ladder!

Nieuws
|
Wie als Univé Budget-verzekerde niet oplet, kan flink op zijn neus kijken na claimen van een schade. De Univé Budget allriskpolis hanteert namelijk een minder gunstige bonus-malusladder dan de Optimaal en Plus varianten.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:2 april 2013

Dit is vooral nadelig bij veel schadevrije jaren. Vanaf de bovenste trede van de ladder valt een verzekerde na één schadeclaim 6% terug in korting. Bovendien duurt het 3 jaar voor hij weer op de maximumkorting van 80% zit; in de tussentijd wordt 12% aan korting misgelopen. Bij de andere twee allriskpolissen blijft de no-claimkorting wel op 80% staan. Univé noemt dit belangrijke nadeel niet in de reclame-uitingen en evenmin  bij opsomming van verschillen tussen de 3 polissen op de website. Het goede nieuws is dat Univé de nadelige ladder eind 2013 de deur uit wil doen. Bestaande Budgetverzekerden krijgen dan automatisch de bonus-malusladder van de Plus en Optimaal varianten.

Lees meer in de nieuwe Geldgids van april/mei!

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen