icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Klachten schadevrije jaren overheersen in meldpunt

Nieuws
|
Het nieuwe Meldpunt Autoverzekeringen van de Consumentenbond levert vooral klachten over schadevrije jaren op.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:15 mei 2014

visual-overzichtspagina(6)vraagteken

Het meldpunt staat sinds april online en is bedoeld voor klachten die consumenten hebben over autoverzekeraars. Tweederde van de meldingen gaan tot nu toe over de verwarring die onder consumenten heerst over de berekening van schadevrije jaren. Consumenten blijken bijvoorbeeld na een schadeclaim, overstap van autoverzekeraar of aanschaf van een nieuwe auto minder schadevrije jaren ‘over’ te houden. Dit kan flink in premie schelen. Oorzaken zijn vaak de verschillende bonus-malussystemen die verzekeraars hanteren of een onjuiste registratie via centrale database Roy-Data. Andere meldingen gaan met name over premieverhogingen door leeftijd of zonder duidelijke opgaaf van reden.

Nieuwe regels schadevrije jaren

Inmiddels is er wel wat verbeterd in de berekening van schadevrije jaren. Vanaf 2014 tellen ook de opgebouwde schadevrije maanden mee, vanaf 2016 stellen autoverzekeraars de schadevrije jaren op uniforme wijze vast. De Consumentenbond vindt echter dat de schadevrije jaren regeling onnodig ingewikkeld is én blijft.

Meldpunt autoverzekeringen

Meld ook je klacht of compliment via het Meldpunt Autoverzekeringen. We verzamelen negatieve én positieve ervaringen om ervoor te zorgen dat autoverzekeraars klanten (nog) meer en beter helpen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen