icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verborgen kostenposten in autoverzekering

Nieuws
|
De wegen van autoverzekeraar zijn soms ondoorgrondelijk. Zo kun je een polis niet altijd kosteloos tussentijds opzeggen. Verschillende verzekeraars rekenen in elk geval het eerste verzekeringsjaar opzegkosten en soms ook daarna.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:22 december 2016

gedeukte auto schade door botsing

Opzegkosten bij autoverzekeringen

Verzekeraar                                       

 

Kosten bij tussentijdse opzegging
(inclusief belasting)

Turien & Co

 

€4,84

Bruns ten Brink

 

€12,10

Kilometerverzekering, Lancyr

 

€15,13

United Insurance, VerzekerSnel.nl

 

€18,15

Bovag*, Polis Direct

 

€20

ANWB en Unigarant

 

€21,18

London**

 

€27,47

Peildatum: 5 november 2016.

*Bovag zegt binnenkort de gemiddelde kosten (bedrag nog onbekend) in de premie te integreren.
**Bij London zijn de opzegkosten alleen het eerste verzekeringsjaar: €27,47. Daarna kun je ‘gratis’ opzeggen. Krijg je nog premie terug en is dat bedrag lager dan €27,47, dan betaal je dat premiebedrag als opzegkosten.

Poliskosten

Verder vragen verzekeraars vaak €6 tot €15 aan poliskosten bij het afsluiten of wijzigen van een verzekering en rekenen sommige incasso- of transactiekosten. Zo vraagt Verzekeruzelf.nl €1,25 per betalingstermijn (bijvoorbeeld per maand) en Lancyr zelfs €3,03.

Standpunt Consumentenbond

De Consumentenbond vindt dat onvermijdelijke kosten in de premie moeten zitten en dat andere posten vooraf kraakhelder moeten zijn. Recentelijk zijn er ook Kamervragen gesteld over ‘verborgen’ kosten bij autoverzekeringen.

Autoverzekering kiezen

Je bent verplicht een autoverzekering af te sluiten als je een auto hebt. De voorwaarden en premie verschillen per verzekeraar. Wij vertellen je waar je op moet letten voordat je een nieuwe autoverzekering afsluit. Vergelijk autoverzekeringen via onze vergelijker en zie meteen waar jij het best af bent.

Bronnen: Consumentengids, MoneyView.

pagina 1 autoverzekeringen

 

Lees meer opvallende of veelvoorkomende tegenvallers bij autoverzekeringen in het artikel Vervelende verrassingen in de Consumentengids van januari 2017.

 

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen