icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verzekeraars in verweer tegen Kifid-uitspraken

Nieuws
|
Verzekeraars zijn het er niet mee eens dat hun premies per jaar maximaal 10% mogen stijgen en gaan in verweer.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:14 november 2016

verzekeraars

De Geschillencommissie van het Kifid bepaalde onlangs dat bij een stijging van meer dan 10% sprake zou moeten zijn van een nieuwe overeenkomst. De verzekeraar moet dan dus een nieuw aanbod doen en de klant moet dat vervolgens ook accepteren of kan overstappen. Het Verbond van Verzekeraars plaats juridische vraagtekens bij deze uitspraken en wil hiertegen in beroep gaan. Ook staat de belangenvereniging toe dat verzekeraars in de tussentijd niet in lijn met de Kifid-uitspraak handelen.

Premiestijging soms onvermijdelijk

Volgens het Verbond zijn grotere premiestijgingen soms onvermijdelijk, bijvoorbeeld bij enorm grote schades door klimaatveranderingen. Ook kan het zijn dat klanten die niet direct reageren op een nieuw contract hierdoor onbewust onverzekerd raken. Verzekeraars moeten hun klanten wel tijdig en helder blijven informeren over premiewijzigingen, de reden en de mogelijkheid tot opzeggen.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen