icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verzekeraars minder kwijt aan autoschade

Nieuws
|
Autoverzekeraars hebben vorig jaar gemiddeld minder hoge schades uit hoeven keren aan hun verzekerden. De Consumentenbond vindt dat consumenten dit terug moeten gaan zien in de verzekeringspremies.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 24 maart 2015

Uit de jongste autoschadecijfers blijkt dat de reparatiekosten per schadegeval in 2014 iets lager zijn dan in 2013. Tot en met oktober nam het aantal autoschades wel toe. Maar vanaf november vorig jaar maakten automobilisten juist minder brokken. Het totale schadebedrag bleef daardoor vrijwel gelijk aan 2013.

Lagere premie

Ook afgelopen januari was het aantal opgenomen schades fors minder (18%) dan een jaar eerder met ook een gemiddeld lager schadebedrag per geval. Het is logisch dat een lagere schadelast voor verzekeraars leidt tot lagere premies.

De Consumentenbond ontvangt  daarentegen regelmatig meldingen van consumenten die geconfronteerd worden met een premieverhoging  van de autoverzekering, terwijl er  geen schade  is geweest. Dat is vreemd, want hiervoor is nu juist het bonus-malussysteem in het leven geroepen. 

Ook een premieverhoging voor je autoverzekering gekregen zonder dat je een schadeclaim hebt ingediend? Deel je ervaring op de Consumentenbond community

Niet afwachten

Of de premie van je autoverzekering nu wel of niet stijgt, het is slim om regelmatig te checken of de dekking van je verzekering nog wel het beste bij je situatie past. Mogelijk bespaar je door over te stappen naar een andere verzekeraar flink wat geld. 

Bron: Aumacon

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.