icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verzekeraars zwijgen over schadevrije jaren

Nieuws
|
Bijna 20% van de automobilisten wordt bij een schadeclaim niet ingelicht over een terugval in schadevrije jaren.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:21 december 2012

Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzeok dat GfK Intomart uitvoerde in opdracht van de Consumentenbond. Ruim eenderde van de 1800 ondervraagde verzekerden claimde de afgelopen twee jaar schade via hun verzekeraar, vooral tussen de €1000 en €2500. Bijna 20% van de claimers werd niet ingelicht over terugval in schadevrije jaren. Verzekerden die niet claimden deden dit bij de tegenpartij, hadden hier geen dekking voor en een deel nam de schade voor eigen rekening om een terugval te voorkomen.

Klanttevredenheid

Verzekerden zijn positief over hun autoverzekeraar; het gemiddelde rapportcijfer was een tevreden 7,8 . De ruim 500 respondenten die het afgelopen jaar schade claimden, gaven verzekeraars gemiddeld een volle 8 voor afhandeling hiervan. De meeste claims werden binnen 1 en 3 weken afgehandeld.

Autoverzekeringen vergelijker

Bekijk het klantoordeel en testoordeel van je verzekeraar via de vernieuwde Autoverzekeringen vergelijker! Leden én niet-leden kunnen ruim 130 autopolissen vergelijken. Via het kenteken zie je snel welke polis het beste bij je auto past. Uniek is de selectie op aanvullende dekkingen, zoals rechtsbijstand en een schade inzittende verzekering.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen