icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geen tranen bij einde chipknip

Nieuws
|
Het einde van de chipknip zorgt niet voor tranen bij de consument. 'Te weinig gebruiksgemak', zegt Sandra de Jong van de Consumentenbond over de chipknip, die de komende twee jaar definitief verdwijnt als betaalmiddel.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 29 maart 2013

Zo kon je de kaart niet overal waar je hem kon gebruiken opladen. Winkeliers waren evenmin enthousiast over het met veel bombarie gelanceerde betaalmiddel. Een chipkniptransactie is volgens Detailhandel Nederland al snel drie tot vier keer zo duur voor de ondernemer als een pintransactie. Volgens eigenaar Currence wordt het weinig geliefde betaalmiddel vanaf april al uit winkels geweerd, om per 1 januari 2015 ook te verdwijnen uit parkeer- en snoepautomaten en kantines.

Bron: Currence

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen