icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe IBAN-acceptgiro

Nieuws
|
Vanaf vandaag, 1 juli 2013, kun je een IBAN-Acceptgiro ontvangen. Dit is een acceptgiro, die geschikt is gemaakt voor IBAN, het nieuw Europese bankrekeningnummer.
ingrid zuurmond 2

Ingrid Zuurmond   Expert betaalrekeningenGepubliceerd op:1 juli 2013

Tussen 1 juli 2013 en 1 januari 2014 mogen bedrijven zowel de oude acceptgiro als de nieuwe IBAN-Acceptgiro versturen. Tot einde van dit jaar kun je dus beide soorten acceptgiro’s ontvangen. Let op, want je moet ze op verschillende manieren betalen:

  • IBAN-Acceptgiro
    Ontvang je een IBAN-Acceptgiro, dan moet je IBAN gebruiken voor de betaling. Meestal staat het IBAN van het bedrijf aan wie je betaalt al ingevuld op de acceptgiro. Je eigen IBAN vind je in je internetbankieromgeving, op je bankpas en op afschriften.
  • Oude acceptgiro
    Ontvang je een oude acceptgiro, dan betaal je met het rekeningnummer dat je tot nu toe gebruikte.

IBAN-Acceptgiro herkennen belangrijk

Het is belangrijk om op te letten of je een oude acceptgiro of een IBAN-Acceptgiro ontvangt. Een verkeerd ingevulde acceptgiro wordt mogelijk niet verwerkt. Een IBAN-Acceptgiro is te herkennen aan verschillende kenmerken. Het belangrijkste kenmerk is dat het aantal vakjes dat je moet invullen bij je eigen rekeningnummer er 18 zijn. Bij de oude acceptgiro zijn dat er 10. Boven deze 18 invulvakjes staat ‘van bankrekening (IBAN)’.
Daarnaast zal op de meeste brieven die bij een IBAN-Acceptgiro zitten, een rode stempel staan. Die stempel geeft aan dat je IBAN moet gebruiken voor de betaling van die IBAN-Acceptgiro.

Bron: acceptgiro.nl

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Vergelijk betaalrekeningen