icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Phishing-mails steeds brutaler

Nieuws
|
Ze worden steeds beter en steeds brutaler, de mailtjes waarmee fraudeurs vanuit het buitenland naar onze inloggegevens en wachtwoorden vissen. In de jongste phishing-mails die uit naam van ING worden verstuurd, hebben de (vermoedelijk Thaise) fraudeurs zelfs de waarschuwingen 'Let op: Valse e-mails in omloop' en 'hoe herken ik phishingmail?' overgenomen. In het bericht staat verder te lezen 'U bent verplicht om onze online validatie formulier in te vullen door te klikken op de volgende link'.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 23 augustus 2012

ING laat in een reactie weten deze mails te kennen en inmiddels bezig te zijn om de server(s) van de afzenders uit de lucht te halen. Het concern, regelmatig slachtoffer van phishing-praktijken, benadrukt nogmaals klanten nóóit om inloggegevens en TAN-codes te vragen. In de komende Geldgids kun je lezen dat consumenten steeds vaker aansprakelijk worden gesteld voor fraude bij bankzaken.

Meer informatie over phishing

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen