icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Proef met iDeal over de grens

Nieuws
|
Het betalingssysteem iDeal wordt vanaf deze week ook op kleine schaal in Duitsland en Oostenrijk gebruikt. Dat meldt Currence, de beheerder van het systeem.
ingrid zuurmond 2

Ingrid Zuurmond   Expert betaalrekeningenGepubliceerd op:27 oktober 2010

iDeal wordt in Duitsland en Oostenrijk gekoppeld aan enkele bestaande betalingssystemen op internet. Dat heeft algemeen directeur Piet Mallekoote van Currence bekend gemaakt.

Het Nederlandse systeem moet het betalingsverkeer op internet in Oostenrijk en Duitsland een impuls geven. Zo succesvol als iDeal in ons land is, zijn vergelijkbare betalingsmethoden in het buitenland bij lange na niet.

Naar verwachting worden er dit jaar 65 miljoen betalingen met iDeal verricht in Nederland. In Duitsland komen vergelijkbare betalingssystemen tot slechts vijf miljoen transacties op jaarbasis. In Oostenrijk gaat het om drie miljoen betalingen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.