icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Schadevergoeding bij gestolen bankpas

Nieuws
|
Als je bankpas op slinkse wijze wordt gestolen, heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Dat blijkt uit een recente uitspraak van geschillencommissie het Kifid.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 7 februari 2011

De commissie keerde een vergoeding uit aan een consument wiens bankpas uit zijn portemonnee werd gestolen toen hij op verzoek van twee mannen geld wisselde voor hun winkelwagentje.

Opvallend aan deze uitspraak is dat de bank eerder oordeelde dat de man nalatig was geweest en zijn bankpas niet zorgvuldig had bewaard. De commissie is echter van mening dat de man de dupe is geworden van geraffineerde beroepscriminaliteit. Het Kifid adviseert financiële instellingen actiever te wijzen op veelvoorkomende nieuwe vormen van criminaliteit.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen