icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vergeet je pinpas niet!

Nieuws
|
Veel klanten vergeten na het ‘nieuwe pinnen’ hun pinpas weer mee te nemen. Zo vaak zelfs dat grote ketens nu maatregelen gaan treffen.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 1 juni 2011

Sinds kort betaal je in steeds meer winkels door je pinpas in de nieuwe pinautomaat te 'dippen'. Bij deze manier van pinnen laat je je pas gedurende de betaling in het apparaat zitten. Let je even niet op, dan loop je het risico je pas te vergeten. De winkelier ziet dit steeds vaker gebeuren. Bij veel winkels gaat het apparaat piepen als de bankpas er te lang in blijft zitten. Bij andere winkels let het personeel goed op dat de pas weer in de portemonnee belandt.

Bij zelfscankassa's is er geen personeel om dat in de gaten te houden. Albert Heijn gaat daarom alle zelfscankassa's aanpassen, zo meldt het AD. De kassabon komt er straks niet meer uit als je de pas niet verwijderd hebt. Ook IKEA merkt dat klanten hun pas vaak vergeten en neemt dit najaar een soortgelijke maatregel.

Bron:Algemeen Dagblad

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen