icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meer dan 11.000 e-booktitels te leen bij Bibliotheek.nl

Nieuws
|
De Stichting Bibliotheek.nl lanceerde begin 2014 een landelijk e-book-uitleensysteem. Het aantal titels was wat karig met 5000 titels. Inmiddels zijn er ruim dubbel zo veel e-books te downloaden vanaf de website van de bibliotheek.
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert e-readersGepubliceerd op:19 januari 2016

meer-dan-11000-ebooktitels-te-leen-bij-bibliotheek.nl

Twee jaar geleden noteerden wij nog kritisch dat er maar 5000 e-booktitels waren te downloaden; het equivalent van een klein bibliotheekfiliaal. En van deze 5000 waren er maar ruim 600 geschikt om op een e-reader te zetten.

Op tablet, smartphone, laptop en e-reader

Inmiddels zijn er op Bibliotheek.nl/e-books 11.120 e-booktitels te downloaden voor de leden. Die e-books lees je met de gratis Bibliotheek-app voor iOS en Bibliotheek-app voor Android op je tablet of smartphone.

Op een laptop de e-books lezen (met je webbrowser) kan ook; de bibliotheek geeft hier instructies voor.

Van de 11.120 zijn er 7946 titels geschikt om op een e-reader over te zetten. Het aanbod voor de e-reader is kleiner, omdat er voor e-books op de e-reader extra afspraken nodig zijn met uitgevers.

Hoe werkt dat e-books lenen?

Als je lid bent van de 'Digitale Bibliotheek' kun je elke 3 weken tot wel 10 e-books tegelijk lenen. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt ook nooit te laat zijn met het inleveren van geleende e-books, want 'terugbrengen' gaat automatisch. Heb je je e-book nog niet uit? Geen probleem: je kunt hem onbeperkt verlengen.

Lid worden van de 'Lokale en digitale Bibliotheek' (om e-books, maar ook papieren boeken of luisterboeken te lenen) kan bij een lokaal filiaal. De abonnementskosten variëren, maar bedragen gemiddeld zo'n €44 per jaar, meldt Bibliotheek.nl.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.