icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in de energievergelijker beperkt. De vergelijker kan zelfs leeg zijn. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in

Energiecollectief breekt opnieuw record met €412 voordeel

Nieuws
|
De zesde energieveiling van de Consumentenbond levert deelnemers een gemiddeld voordeel op van €412 bij een jaarcontract met vaste tarieven voor stroom en gas. De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) biedt daarmee de hoogste besparing ooit bij een energieveiling van de Consumentenbond. Voor contracten met een looptijd van drie jaar is het voordeel €285 per jaar en hier doet BudgetEnergie het gunstigste bod.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Gepubliceerd op: 20 maart 2013

De 53.000 deelnemers aan het Energiecollectief van de Consumentenbond ontvangen vanaf 25 maart een aanbod van de Consumentenbond op basis van de winnende biedingen. Bij consumenten die al bij de inschrijving hun verbruik hebben ingevuld, gaat dit aanbod uit van die gegevens. Consumenten die zich nog niet voor het Energiecollectief hebben ingeschreven, kunnen dit voor 10 april alsnog doen. Ook zij krijgen dan een vrijblijvend aanbod. Alle deelnemers hebben daarna tot en met 11 mei de tijd om definitief te kiezen voor het aanbod van één van de winnende energieleveranciers.

Honderden euro's

De Consumentenbond adviseert consumenten om zich regelmatig te oriënteren in de energiemarkt, bijvoorbeeld via een energiecollectief of energievergelijker. Consumenten kunnen zo profiteren van de gunstige tarieven en welkomstkortingen die door energiebedrijven aan nieuwe klanten worden berekend. Het voordeel dat huishoudens hiermee kunnen behalen, loopt in de honderden euro's. Voor consumenten die niet regelmatig willen overstappen, is een contract met vaste tarieven voor 3 jaar een interessant alternatief.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.