icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in de energievergelijker beperkt. De vergelijker kan zelfs leeg zijn. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in

Modelcontract energie

Nieuws
|
Vorige week is het 'modelcontract energie' geïntroduceerd. Dit is een standaardcontract dat alle energieleveranciers moeten aanbieden.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Gepubliceerd op: 12 april 2012

Het is een contract voor elektriciteit en/of gas voor onbepaalde tijd. En met variabele tarieven die maximaal twee keer per jaar kunnen wijzigen. Het contract is bij alle leveranciers hetzelfde. Het enige dat verschilt zijn de leveringstarieven voor elektriciteit en/of gas. De gedachte daarbij is dat de tarieven voor consumenten gemakkelijker te vergelijken zijn. Maar op het moment dat je een contract toegestuurd krijgt, ben je eigenlijk al een stap verder. Je hebt dan al een keuze gemaakt voor een leverancier. Je kunt overigens nog wel binnen 10 kalenderdagen het contract ontbinden.

Bepaalde tijd

Het modelcontract geldt alleen voor contracten voor onbepaalde tijd en niet voor contracten voor bepaalde tijd (1,2,3 of 5 jaar). De Consumentenbond zou ook graag een modelcontract zien voor contracten voor bepaalde tijd, omdat deze bijna even vaak worden afgesloten als die voor onbepaalde tijd.

Bron: NMA

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.