icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in de energievergelijker beperkt. De vergelijker kan zelfs leeg zijn. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in

Nieuwe energievoorwaarden van kracht

Nieuws
|
Vanaf 1 augustus 2013 zijn de nieuwe algemene voorwaarden in de energiesector van toepassing. De Consumentenbond en brancheverenigingen Energie-Nederland en Netbeheer Nederland hebben deze tweezijdige voorwaarden gezamenlijk opgesteld. De voorwaarden gelden voor alle bij de branchevereniging aangesloten energieleveranciers, netbeheerders en hun klanten.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Gepubliceerd op: 2 augustus 2013

In de nieuwe voorwaarden staat een aantal verbeteringen voor consumenten. Zo is de bedenktermijn, waarbinnen consumenten nog van de overeenkomst af kunnen zien, verlengd van 7 werkdagen naar 14 kalenderdagen. Consumenten die hun energierekening niet op tijd kunnen betalen, hebben recht op een kosteloze betalingsherinnering en een nieuwe betaaltermijn van minimaal 14 dagen. De maximale hoogte van het bedrag waarvoor de energieleverancier of de netbeheerder aansprakelijk is bij fouten van hun kant, is flink verhoogd. Consumenten die een geschil hebben met hun energieleverancier of netbeheerder kunnen, net als voorheen, terecht bij de Geschillencommissie Energie.

Gecombineerde rekening

De nieuwe algemene voorwaarden vallen samen met de introductie van de verplichte gecombineerde energierekening. Consumenten krijgen vanaf 1 augustus 2013 nog maar één energierekening en hebben nog maar één contactpunt voor hun meterstanden: de energieleverancier. Op de gecombineerde rekening staan de verbruikskosten, maar ook de kosten voor het gebruik van het energienet.

Lees meer:
Dossier energieleveranciers

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.