icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
energievergelijker

Beperkt aanbod

Vanwege onrust op de energiemarkt is het aanbod in de energievergelijker beperkt. De vergelijker kan zelfs leeg zijn. We proberen nog een goed aanbod te krijgen voor het nieuwe Energiecollectief.
Schrijf je in

WinterVerzachter Essent

Nieuws
|
'Essent verzacht extra stookkosten in de winter'. Helaas blijkt uit berekeningen van de Consumentenbond dat dit een te mooie voorstelling van zaken is. Bij een jaarcontract kun je de WinterVerzachter afsluiten. Hiervoor betaal je €4 per maand, dus in totaal €48 per jaar. Wij berekenden dat de kans klein is dat je dit geld terugverdient.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Gepubliceerd op: 11 oktober 2012

Als de temperatuur in De Bilt van december tot en met februari gemiddeld beneden de +2,7 graden Celsius ligt, keert de WinterVerzachter uit. De bedragen variëren en zijn afhankelijk van de temperatuur. Van €35 (bij gemiddelde temperaturen tussen 2,0 en 2,7 graden) tot €175 (bij gemiddelde temperaturen lager dan 0 graden Celsius).

Pas wanneer de temperatuur lager is dan 2,0 graden betaalt de Verzachter meer terug dan hij kost. Uit gegevens van het KNMI blijkt dat de temperatuur in de afgelopen veertien winters slechts één keer zo laag was. Een neergaande trend in de temperaturen is ook niet te zien.

Bij iets mildere winters, waarbij de gemiddelde temperatuur tussen +2,0 en +2,7 graden komt, keert de WinterVerzachter €35 uit. Bij een kostenplaatje van €48 maakt Essent €13 winst met dit 'aanbod'. In de afgelopen tien jaar kwam de temperatuur drie keer in deze range uit.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.