icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nespresso gooit de handdoek in de ring

Nieuws
|
Nespresso verloor in oktober haar octrooi op het Nespresso systeem. Dat gooide de markt open voor de alternatieve capsules, maar het was nog niet duidelijk wat Nespresso's vervolg stappen zouden zijn. Finance news berichtte 8 januari dat Nestle heeft aangekondigd niet verder te procederen.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 9 januari 2014

Hun besluit werd onlangs bekend gemaakt in de rechtzaal in Dusseldorf. Dat neemt niet weg dat Nespresso het nog steeds niet eens is met de beslissing om het octrooi niet te verlengen, maar het zou in het belang van het bedrijf zijn om te stoppen met procederen.

Sinds de uitspraak van het gerechtshof in oktober zijn er steeds meer nieuwe alternatieven bijgekomen en dat zullen zeker niet de laatste zijn. Interessant is hoe het nu met de prijsontwikkeling van de capsules gaat. De goedkoopste capsules kosten nu €0,19 per stuk en dat is beduidend lager dan Nespresso.

Na 150 dagen een nieuwe machine

Stel je drinkt 3 kopjes per dag. Na 150 dagen heb je met Nespresso capsules dan €157,50 weggedronken, en met de goedkoopste alternatieve capsule maar €85,50. Prijsverschil van €72; daarvoor kan je de goedkoopste Nespressomachine van het moment - de Essenza - kopen. Die alternatieve capsules zijn dus het overwegen waard. Nespresso vermeldt wel dat de garantie vervalt als je alternatieve capsules gebruikt en aangezien je je Nespresso capsules bij Nespresso moet kopen als clubmember weten ze het precies als jij dat gedaan hebt. Gaat je machine dus bij gebruik van alternatieve capsules kapot, dan moet je dus een nieuwe kopen of door iemand anders dan Nespresso laten repareren.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.