icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kopje koffie duurder?

Nieuws
|
Wie veel koffie van robusta bonen drinkt is waarschijnlijk duurder uit dan een tijdje geleden. Door de crisis in de Zuidelijke Europese landen gaan ze daar minder en goedkopere koffie drinken. Gevolg; de prijs van Arabica bonen op groothandelsmarkten is met 30% gedaald, terwijl die van robusta 18% gestegen is.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 27 augustus 2012

Het prijsverschil tussen beide is sinds juli 2009 niet meer zo klein geweest. Koffiebonen zijn er in twee soorten: arabica en robusta. Robusta is doorgaans goedkoper omdat het makkelijker te verbouwen is. Het wordt vaak gebruikt voor oploskoffie en aan filterkoffie toegevoegd om de prijs ervan te drukken. Arabica bonen zijn moeilijker te verbouwen en daarom duurder.

Bron: Wallstreet Journal, 22 augustus

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.