icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nespresso coulanter

Nieuws
|
Nespresso gooide in het najaar al de handdoek in de ring in het gevecht tegen concurrenten die capsules maakten die ook in Nespressomachines gebruikt kunnen worden. En nu lijken ze zelfs nog een toenaderingsstap te nemen op de Franse markt.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 25 april 2014

Nestle, producent van Nespresso, heeft bij de Franse mededingingsautoriteit documenten ingediend waarin dit zou blijken. Nestle zou voortaan de concurrenten 3 maanden van te voren op de hoogte brengen van eventuele aanpassingen op de machines. 

Daarnaast zal Nespresso niet meer automatisch de garantie op de machine intrekken als er alternatieve capsules zijn gebruikt in een machine die problemen geeft. Een positieve ontwikkeling, want er zijn inderdaad consumenten die problemen ondervinden met hun (alternatieve) capsules, zo bleek ook uit een poll die wij onlangs hielden.

Toch buigt grootste concurrent Douwe Egberts zich nog eens goed over het voorstel van Nespresso, want ze hebben nog steeds de indruk dat Nestle de keuze van de consumenten beperkt.

En ook wij zullen de komende tijd de beperkende voorwaarden bij de Nespressomachines die in ons lab komen goed in de gaten houden.

bron: Z24

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.