icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nespresso coulanter

Nieuws
|
Nespresso gooide in het najaar al de handdoek in de ring in het gevecht tegen concurrenten die capsules maakten die ook in Nespressomachines gebruikt kunnen worden. En nu lijken ze zelfs nog een toenaderingsstap te nemen op de Franse markt.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert espressomachinesGepubliceerd op:25 april 2014

Nestle, producent van Nespresso, heeft bij de Franse mededingingsautoriteit documenten ingediend waarin dit zou blijken. Nestle zou voortaan de concurrenten 3 maanden van te voren op de hoogte brengen van eventuele aanpassingen op de machines. 

Daarnaast zal Nespresso niet meer automatisch de garantie op de machine intrekken als er alternatieve capsules zijn gebruikt in een machine die problemen geeft. Een positieve ontwikkeling, want er zijn inderdaad consumenten die problemen ondervinden met hun (alternatieve) capsules, zo bleek ook uit een poll die wij onlangs hielden.

Toch buigt grootste concurrent Douwe Egberts zich nog eens goed over het voorstel van Nespresso, want ze hebben nog steeds de indruk dat Nestle de keuze van de consumenten beperkt.

En ook wij zullen de komende tijd de beperkende voorwaarden bij de Nespressomachines die in ons lab komen goed in de gaten houden.

bron: Z24

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.