icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nestlé vangt bot in Duitsland

Nieuws
|
De Dusseldorfse rechtbank heeft het verzoek van Nestlé, fabrikant van de Nespresso cupjes, afgewezen om de verkoop van concurerende cupjes te verbieden. Volgens de rechter kunnen consumenten capsules van andere fabrikanten gebruiken zonder dat het patent van Nestlé daarbij geschonden wordt. Nestlé kan nog in beroep.
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 24 augustus 2012

Vorige maand verloor het concern ook al een rechtszaak die het hadden aangespannen tegen een fabrikant van capsules met biologische koffie. Afgelopen april won Nestlé nog een rechtszaak aangespannen door Douwe Egberts, de Ethical Coffee compagny en Vergagno bij het Europees Patentbureau EPB. Het EPB had vastgesteld dat Nestlé recht heeft op zijn patent, mits iets aangepast.

Bron: Z24.nl d.d. 16 augustus

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.