icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Patent op koffiecupjes Nespresso blijft van kracht

Nieuws
|
Douwe Egberts (DE) bracht nog niet zo lang geleden de L’Or espresso-cupjes op de Nederlandse markt. De cupjes zijn een (goedkoper) alternatief voor de cupjes van Nespresso en gewoon te koop in de supermarkt. Nestlé, eigenaar van Nespresso, begon een rechtzaak tegen DE wegens schending van het patentrecht.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert espressomachinesGepubliceerd op:24 april 2012

Maar de concurrenten van Nespresso (Douwe Egberts, Ethical Coffee compagny en Vergagno) vochten op hun beurt het patent van Nespresso weer aan bij het Europees Patentbureau EPB. Nu is na twee jaar procederen het hoge woord eruit. Het EPB heeft vastgesteld dat Nestlé recht heeft op zijn patent, mits iets aangepast.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de aanpassingen zijn van het patent en wat de gevolgen, een hoge schadeclaim behoort tot de mogelijkheden. Of de L'Or cupjes en andere alternatieven voor Nespresso nu helemaal van de markt verdwijnen is nog niet duidelijk, de concurrenten van Nespresso kunnen nog beroep aantekenen. 

Bron: Volkskrant

Lees ook:

Review: Douwe Egberts L'Or Espresso

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.