icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dure e-bike verzekeren kost meer

Nieuws
|
Het verzekeren van e-bikes vanaf zo’n €3000 wordt duurder bij Unigarant. De verzekeraar, die samen met concurrent Enra het leeuwendeel van de markt voor fietsverzekeringen in handen heeft, past zijn premiestelsel per 1 maart aan. ANWB-dochter Unigarant breidt dan tevens de dekking van zijn e-bikepolissen uit.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 31 januari 2012

Op dit moment betaalt iedereen in een bepaalde regio nog dezelfde premie voor het verzekeren van de populaire fietsen met trapondersteuning. De meeste andere verzekeraars hanteren zelfs een uniform tarief voor álle e-bikes. 'Een beetje onlogisch', meent Gerard Nijdam van Unigarant. 'Iemand met een e-bike van €2000 zal waarschijnlijk een andere premie willen betalen dan iemand die €4000 heeft neergeteld.' Volgens Nijdam zal de premie voor fietsen tot €3000 nagenoeg ongewijzigd blijven, maar wordt het verzekeren van e-bikes boven die grens stapsgewijs duurder.

Daar staat tegenover dat Unigarant in zijn uitgebreide dekking vanaf 1 maart ook de schadegevoelige accu en pechhulp meeverzekert en eventuele letselschade verhaalt op de schuldige verkeersdeelnemer.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.