icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hema: Leeftijd fietser bepaalt premie

Nieuws
|
Wie zijn fiets (nieuw of tweedehands) wil verzekeren tegen diefstal of verlies, kan nu ook terecht op de website van de Hema.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 27 april 2012

In samenwerking met Inshared lanceert de warenhuisketen een doorlopende fietsverzekering voor gewone fietsen, mountainbikes, racefietsen, fietsen met elektrische trapondersteuning (e-bikes), bakfietsen, ligfietsen, tandems en kinderfietsen. Gedurende de eerste drie jaar wordt de aankoopprijs vergoed, in de jaren daarna respectievelijk 75%, 60%, 45%, 35%, 25% en 15%. Het eigen risico bedraagt 25 euro per gebeurtenis en de polis is dagelijks opzegbaar.

De premie (volgens Hema vanaf €2 per maand, exclusief assurantiebelasting en eenmalige poliskosten) wordt bepaald door het soort fiets, de aanschafprijs, je postcode én je leeftijd. Met dat laatste onderscheidt het bedrijf zich van de overige fietsverzekeraars. Doorlopende fietsverzekeringen worden verder alleen aangeboden door Unigarant en Europeesche. In het jongste nummer van de Consumentengids (mei 2012) staat een uitgebreide test van fietsverzekeringen.

Bron: Hema

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.