icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vervang Duitse ringsloten

Nieuws
|
Bovag Fietsbedrijven adviseert met klem ringsloten van Duitse fietsen te (laten) vervangen door ART-goedgekeurde exemplaren.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 27 juni 2012

In Duitsland geproduceerde fietsen zijn voorzien van ringsloten zonder ART-keurmerk en als je fiets dan gestolen wordt, keert de verzekering niet uit. Dat komt, volgens Bovag, doordat bij Duitse fietsen de sleutel ook uit het slot kan worden gehaald als de fiets niet op slot staat. Nederlandse verzekeraars accepteren dat niet. Die stellen in hun voorwaarden als eis dat je 2 sleutels moet kunnen tonen, waarvan er één gebruikssporen vertoont.

Bron: Bovagkrant

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test fietsverzekeringen