icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Getest: slechte outdoor camera

Nieuws
|
De Consumentenbond test regelmatig camera's die achteraf niet de moeite waard blijken. De Rollei Sportsline 100 is er zo één.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 27 augustus 2015

rollei sportsflexDe Rollei Sportsline 100 is een eenvoudige outdoor camera die schokbestendig en waterdicht is. Het toestel presteert slecht op verschillende test-onderdelen.

De foto- en vooral de videokwaliteit krijgen in onze test een onvoldoende. Bij goed licht zijn de foto's van de Rollei nog wel een beetje scherp, maar bij minder licht holt de scherpte achteruit. De wazige foto's worden dan te geel of te rood. Ook zijn ze vaak wat donker en is ruis zichtbaar. De beeldstabilisatie is belabberd. 

Trage slak
Het duurt een eeuwigheid voordat je een foto hebt gemaakt met de Rollei. En voordat de videostand is ingeschakeld, is je onderwerp allang buiten beeld. Ook op andere snelheidsonderdelen presteert het toestel erg matig.

Vlot bedienen is er ook niet bij. Zoomen doe je met 2 knoppen en dat gaat niet erg nauwkeurig. Alle instellingen moeten via het menu en er is maar één autofocusstand.

Het zoekerbeeld op het scherm is niet goed zichtbaar bij weinig licht. De kleuren zijn flets, hebben weinig contrast en er is ruis te zien. Het scherm lijkt wel van matglas en is onscherp.

 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.