icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Getest: slechte outdoor camera

Nieuws
|
De Consumentenbond test regelmatig camera's die achteraf niet de moeite waard blijken. De Rollei Sportsline 100 is er zo één.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert fotocamera'sGepubliceerd op:27 augustus 2015

rollei sportsflexDe Rollei Sportsline 100 is een eenvoudige outdoor camera die schokbestendig en waterdicht is. Het toestel presteert slecht op verschillende test-onderdelen.

De foto- en vooral de videokwaliteit krijgen in onze test een onvoldoende. Bij goed licht zijn de foto's van de Rollei nog wel een beetje scherp, maar bij minder licht holt de scherpte achteruit. De wazige foto's worden dan te geel of te rood. Ook zijn ze vaak wat donker en is ruis zichtbaar. De beeldstabilisatie is belabberd. 

Trage slak
Het duurt een eeuwigheid voordat je een foto hebt gemaakt met de Rollei. En voordat de videostand is ingeschakeld, is je onderwerp allang buiten beeld. Ook op andere snelheidsonderdelen presteert het toestel erg matig.

Vlot bedienen is er ook niet bij. Zoomen doe je met 2 knoppen en dat gaat niet erg nauwkeurig. Alle instellingen moeten via het menu en er is maar één autofocusstand.

Het zoekerbeeld op het scherm is niet goed zichtbaar bij weinig licht. De kleuren zijn flets, hebben weinig contrast en er is ruis te zien. Het scherm lijkt wel van matglas en is onscherp.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.